Man mår bra av att ta hand om sin bil

Kommer du ihåg din första bil? De allra flesta minns sin första bil. En sådan händelse  brukar fästa sig i minnet, då det innebär en hel del vuxenpoäng att äga sin första bil. Kanske man har fått den av sina föräldrar, eller så har man själv sparat pengar från sin första lön. En del föräldrar brukar hjälpa till med en liten slant om man har lyckats spara ihop till första bilen.

Oavsett hur bilen har betalats, så är det en särskild lycka att äga den första bilen. Men snabbt nog blir man medveten om minst två saker av sin första bil. Dels vilken frihet det innebär att ha en bil som tar en vart som helst, men också vad dyrt det är att bara äga en; det ska betalas skatt, försäkringar, parkering och bensin för bilen. Och när den har gått några år, ska den på verkstad för att servas. Det kostar att besiktiga bilen, vilket sker varje år. Den ska tvättas och poleras och hållas ren. Det är helt enkelt mycket arbete med en bil.

Tids nog har man råd med en dyrare bil

När man väl har fått sin första bil, kan man sedan göra en "bilkarriär", sälja den och sedan köpa en dyrare och finare bil. Till sist har man råd att köpa en riktigt fin bil, antingen kontant eller på avbetalning. Och en sådan bil, som kostar så mycket som mellan 200.000-300.000 kronor, blir man sedan väldigt rädd om. Att då få en repa i lacken, stenskott på rutan blir ingen rolig historia. Då blir man väldigt rädd om lacken. Varför då inte ge bilen den bästa tänkbara behandlingen? 

  1. Vanlig biltvätt i automatisk tvätt. Har man inte tid att tvätta bilen, kan man låta den gå i en automatisk biltvätt. I längden är det inte särskilt bra för bilen, då de automatiska biltvättarna återanvänder samma "smutsiga" vatten när den tvättar din bil. För att kompensera det smutsiga vattnet använder man en hel del kemikalier i biltvätten.
  2. Polering av lacken. Då och då borde man polera lacken på sin bil. En polering av lacken, gör den mer motståndskraftig mot smuts, väder och vind och så vidare.
  3. Lackförsegling som skyddar bilen. Detta kan man inte på egen hand göra. Det innebär att man sprutlackar bilen, med särskilt lack som man som lekman inte bör hantera på egen hand.
  4. Dammsugning inuti bilen. En gång i veckan eller en gång i månaden borde man dammsuga sin bil inuti den. Genom att hålla den ren inuti, får man en bättre miljö inuti den.
  5. Biltvätt inuti bilen. Förutom att dammsuga den, kan man även tvätta inredningen, både när det kommer till paneler, handtag och ratt, säten och så vidare. Har man en dyr bil, förtjänar den att tas om hand.

Läs mer här om lackförsegling på: https://www.lackförsegling.nu.

18 Dec 2019

Välkommen till måbäst.se – bloggen för dig som vill må bra på riktigt. Äta rätt, träna rätt, sova rätt – men också tänka rätt om hälsan. Vi fokuserar på såväl fysisk som mental hälsa – hör gärna av dig med frågor och tips på vad du vill läsa om. Vad du än har för tankar så är det alltid viktigt för oss att du mår bra!